Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

1:32, 1:28, 1:24, 1:1 Rikstäckande klubb.
twhabos@gmail.com
Det här forumet är öppet för alla.

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 26 feb 2009, 19:35

All info och tidsprogram till tredje deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascars series 2009 lördegen 14 Mars kommer i denna tråd inom kort.
Vi kommer att köra denna deltävling på den 20 meters 4-spåriga ScalextricSportbanan som nu är uppbyggd i Svenska Scalextricklubben Jönköpings lokal i Mullsjö, 2 mil norr om Jönköping. Det kommer ju att vara en hel del Scalextricaktiviteter under dagen, så starten för Holmgrens Scalextric Nascar Series blir inte förrän framåt kvällen. Jag återkommer när vi fått ihop tidsschemat.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 04 mar 2009, 19:43

För att få ihop tidsschemat någorlunda har vi fått förslag på att köra tredje deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009 på Fredagskvällen 13 Mars med start kl 21.00.
Det kommer bli ett tävlingsupplägg på först till 200 varv på alla 4 spåren, och man kör alla spår 2 gånger och då blir tävlingstiden cirka 2 timmar. Vi kör med orginal Scalextric Nascarbilar och Scalextrichandtag.
Jag återkommer med anmälda lag när det börjar närma sig.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 21 mar 2009, 13:55

Tredje deltvlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009 kördes i samband med Scalextrichelgen i Jönköping 13-14 Mars, och eftersom det var ganska många Scalextricare på plats kom det 4 lag till start. Egentligen skulle KM-serien körts först, men eftersom en del förare inte kört på den svårkörda nya slingan i Mullsjö, så körde vi Nascar först, så alla fick en massa varv körda som träning till Svenska Scalextricmästerskapets första deltävling lite senare på kvällen. Svenska Scalextricklubben Jönköping ställde upp med sitt ordinarie lag och bil, Boråslaget fick ändra något i föraruppställningen i och med att Arne flyttat upp till Kungälv, och kommer inte att köra mycket mer, åtminstone inte med Jönköping som hemmabana. Jönköpingsavdelningens övriga förare som var på plats startade som Jönköping 2 och som gästförarlag 2 blev övriga förare som ville träna inför Km och SSM-deltävlingarna. Dalarnas gästförarlag var visserligen på plats, men efter första deltävlingen alla vedermödor, så var de inte intresserade att plåga sig själva i nittio minuter sa de.
Först till 200 varv på 4 spår var tävlingsdistansen denna gång, och banan den är ganska svårkörd. R1,R2,R3 och R4 på alla spår med korta rakor emellan, plus en långraka, gör det mycket svårt att få jämna och bra varvtider.
Fortsättning i nästa inlägg. mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 21 mar 2009, 15:06

Axel startade för Jönköping 1 med lagets blågula MonteCarlo -07 och startade som vanligt stenhårt för att redan på första spåret skaka ifrån sig de övriga lagen, vilket han lyckades med på det svårkörda nya slingan. Den är inte svår att ta runt på, men vill man ha de där bra varvtiderna, måste man ligga på hela tiden, och då menar jag hela tiden. Ingen tid för avvaktande körning alltså. Axel var först till 200 varv, medan Anders P, Borås stannade på 179 varv och Dick, Jönköping 2 stannade på 177 varv. Gästförarlagets Thomas Jansson hade det svårt och stannade på 156 varv. Axel fick även köra spår 2 och öppnade även stenhårt denna gång, för att dra ifrån, och det lyckades han med även denna gång. Jönköping 2 körde med Jesper och han körde allt han kunde för att hinna ifatt Boråslagets Magnus, som bara låg 2 varv före vid starten. Här var det en hiskelig kamp, och det blev rätt många avkörningar, men Jesper körde i alla fall ifatt och förbi Magnus, Sven som nu körde för gästförarna försökte komma ifatt Boråsarna och Jönköping 2, men det gick inte. Jesper och Magus körde stenhårt, mellan avkörningarna, meden Sven körde lite långsammare, men med mycket färre avkörningar närmade han sig något. Axel var återigen först till 200 varv, men nu var Jönköping 2 tvåa och stannade på 175 varv före BoråsMagnus på 170 varv och fyra kom GästförarSven in på 160 varv.
Till tredje spåret fick Thom starta för Jönköping 1 och då ville absolut Anders P köra igen för Borås. Anders P och Thom har alltid stenhårda fighter, vilka Thom för det mesta vinner, men Anders P vägrar att förlora och tar varje chans att snygga till inbördes mötevinsterna. Boråslaget som lånat en helt ny Impala-08 hade en liten snabbare bil, men vad hjälper det när den åker av titt som tätt. Som vanligt var det jämt mella Anders P och Thom, och Anders P låg ibland något heatvarv före Thom, men med 14- 15 avåkningar mot Thoms 2 avåkningar vann Thom heatet till slut med 2 varv före Anders P, som återigen var frustrerad efter en ny förlust. Sune som körde för Jönköping 2 hade inte en chans att hänga på Anders och Thom och stannade på 179, medan gästförarlagets Per hade det besvärligt på banan och stannade på 148 varv.
Inför fjärde och sista heatet ledde Jönköping 1 med Borås på andra plats. Jönköping 2 låg 16 varv efter Borås och satte nu in Dick igen för att försöka köra ifatt Boråslagets nyinsatte förare. Fyra och långt efter låg Gästförarna 2 och hade nog ingen möjlighet att förbättra läget på sista spåret.
Thomas körde nu sista heatet för Jönköping 1 och helt utan avkörning på 18 minuters körning så var han först till 200 varv och därmed vann Svenska Scalextricklubben Jönköping lag 1 denna deltävling på full pott med 800 varv.
Desto mer spännande var det om andraplatsen. Dick körde allt vad han kunde för att komma ifatt Fredrik som nu körde för Borås, och ju närmare Dick kom, ju nervösare körde Fredrik. Vid halvtid skilde det bara 5 varv totalt till Borås fördel, men Dick närmade sig allt eftersom och gick förbi och drog ifrån Fredrik med ytterligare 5 varv, och tog andraplatsen i både heatet och totalt, efter ett mycket spännande heat, både för förarna och deras lagkamrater.
Fortsättning i nästa inlägg Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 21 mar 2009, 15:19

Så gott som alla förare var mer eller mindre slut som förare nu, men nu gällde det att ta fram nya krafter, för nu skulle KM och Scalextricmästerskapsdeltävlingarna köras, men det läser ni om i en annan tråd. Alla var helt överens om att det hade helt nödvändigt med att köra Nascarserien först, om man skulle ens ha en chans att göra en bra körning senare ikväll.
Resultat 3:e deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009
1. Svenska Scalextricklubben Jönköping 1. 800 varv 20 poäng
Thomas Werner Axel Werner Thom Werner
2. Svenska Scalextricklubben Jönköping 2. 715 v 17 p
Dick Johansson Jesper Bergström Sune Eklöv
3. Svenska Scalextricklubben Borås 710 v 15 p
Anders Persson Magnus Svensson Fredrik Svensson
4. Svenska Scalextricklubbens Gästförarlag 2 674 v 13 p
Thomas Jansson Sven Augustsson Per Svensson.
Totalställningen efter 3 deltävlingar kommer i nästa inlägg
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 21 mar 2009, 15:28

Totalställningen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009 efter 3 deltävlingar.
1. Svenska Scalextricklubben Jönköping 1 60 poäng
2. Svenska Scalextricklubben Borås 49 p
3. Svenska Scalextricklubben Jönköping 2 17 p
4. svenska scalextricklubbens Gästförarlag 1 15 p
5. Svenska Scalextricklubbens gästförarlag 2 13 p

Datum och Scalextricbana för fjärde deltävlingen är inte bokad än, men jag återkommer så fort det är klart.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 14 maj 2009, 12:33

Fjärde deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009 kördes i samband med Scalextrichelgen 9 - 10 Maj. Denna gång hade endast de tidigare startande lagen bjudits in, och alla lagen hade aviserat start, men som vanligt var Gästförarlaget från Dalarna något försenat, så vi fick starta utan dem. Ja, något försenat vet jag inte om det kan kallas när man kommer 10 (TIO) timmar (TIMMAR) försent. Ja, hur som helst blev Dalarna sur för att vi inte väntat, men med tanke på att de inte startat i en tidigare deltävling, NÄR de ändå var på plats, och med tanke på deras serieplacering så är det väl inte mycket att vara sur för. Ja, 4 lag var i alla fall påplats när starten gick, och denna gång körde vi "först till 100 varv/spår". Axel startade för serieledande Jönköpingslaget, och som vanligt startande han stenhårt, för att de andra lagen inte skulle kunna komma ifatt senare. En taktik som lyckades över förväntan, för leder man ganska snabbt med 10 - 12 varv, så känner de andra lagen att det liksom är ingen ide att försöka köra ifatt, utan det är bättre att koncentrera sig på att slå de övrig lag. Boråslaget startade med Arne som inte kört bilbana på ett tag. Han hade nu fullt sjå att hålla Dick i Jönköping 2 bakom sig, men lyckades bara halva heatet, sen körde Dick förbi och slog Arne med 3 varv. Nybörjarna från förra deltävlingen Gästförarna 2 hade visserligen kört en hel del bilbana sen förra deltävlingen, men låg ohjälplig 4 efter första heatet.
Thomas körde andra heatet för Jönköping 1 och körde med samma taktik som Axel, men med en avåkning under heatet var han ändå 20 sekunder efter Axels 100varvstid i första heatet. Magnus i Boråslaget fick slåss hårt mot Jesper i Jönköping 2, och fick till slut stryk av Jesper med 3 varv, medan Gästförarna 2 var långt efter.
Till tredje heatet höjdes stämningen avsevärt. Thom skulle köra för Jönköping 1 och givetvis var det, det Anders P i Boråslaget väntat på. Thom och Anders har alltid stentuffa fighter och Anders är ingen glad förlorare. Nu stod alla, och då menar jag verkligen alla, runt banan och kollade in racingen. Anders körde av på andra varvet, och bilen lyckades hitta ner på golvet, och efter lite avdammning så var bilen inte tillbaks på banan förrän 10 sekunder senare och då hade Anders tappat 2 varv och var mycket upprörd, och körde sen i rena trancet. Han körde ifatt och förbi lagen som låg 3 och 4 redan efter 20 varv, och sen började jakten på Thom.
Forts i nästa inlägg. Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 14 maj 2009, 13:27

Han seeeegade sig närmare och närmare Thom, tog en meter då och då, men kom aldrig ifatt, utan när Thom passerade 100 varv så var Anders på sitt 99, och ville absolut få chansen till revanche i sista heatet. Anders hade i sin jakt på Thom passerat Jönköping2 laget med god marginal, men Borås låg 32 varv efter Jönköping1 och hade inte en chans att ta igen det, men var nöjd med att han EGENTLIGEN vunnit över Thom, OM han inte kört av en gång. Jesper ville köra för Jönköping2 i sista heatet, för att se om han kunde hänga med i Thoms och Anders kommande fight i sista heatet. Gästförarna2 låg en bit efter, så Sven fick förtroendet att rädda äran i sista heatet.
Om tredjeheatet var spännande så blev sista heatet en riktig rysare. Denna gång var det Thom som körde av tidigt, men tappade bara ett varv på Anders som nu satte allt på att hålla det där varvet. Anders och Thom är ju helt olika i sin körning, Anders är högljudd och "gungar med" under körningen medan Thom är tyst och helt still. Men med focuseringen är de helt lika. Nu är det FULL focus på körningen i sista heatet, nu är det Thom som seeegar sig sakta men säkert närmare och närmare Anders. Alla i lokalen är fortfarande runt banan och det är hur spännande som helst. Jesper och Sven har inte en chans att hänga med och kommer långt efter, men Thom är 5 meter bakom Anders när det är 10 varv kvar. Nu körs det allt vad tyglen håller och 5 meter blir 4 och 3 meter. När Anders går in på sitt 97 varv får han en bredsladd och vips så är Thom förbi, men bara med en meter, och nu är Anders lite mer upprörd än vanligt men SKA ifatt. När Thom går ut på sista varvet är Anders bara en billängd bakom, men Thom har spåret innanför Anders och det är det som till slut avgör heatet. De ligger exakt lika på långrakan, och i nästsista och sista kurvan kör de lika fort, men eftersom Thom har spåret innanför Anders, så vinner han med högst 2 centimeter. Någon gör ett målfoto med sin mobilkamera och efter målfotokontroll justeras vinsten till en (EN) centimeter (CENTIMETER). En helt otrolig avslutning. Thom pustar ut ett lugnt JAAA, medan Anders utför någon slags upprörd krigsdans och både Thom och Anders är helt slut, och även vi andra i deras lag är helt färdiga och som tur är, var det det sista heatet. Det värsta är att det skall ju köras Km också om någon timme, bara det inte blir lika spännande då. Anders diskuterar dock redan Km-körningen, så det lär väl bli lika spännande då.
Resultaten kommer i nästa inlägg
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 14 maj 2009, 13:38

Resultat från 4:e deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar Series 2009
1. Svenska Scalextricklubben Jönköping 1 400 varv 20 poäng
2. Svenska Scalextricklubben Borås 367 v 17 p
3. Svenska Scalextricklubben Jönköping 2 339 v 15 p
4. Svenska Scalextricklubbens Gästförarlag 2 308 v 13 p

Mvh Thomas werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 14 maj 2009, 13:49

Totalställningen i Holmgrens Scalextric Nascar series 2009 efter 4 deltävlingar.
1. Svenska Scalextricklubben Jönköping 1 80 poäng
2. Svenska Scalextricklubben Borås 66 p
3. Svenska Scalextricklubben Jönköping 2 32 p
4. Svenska Scalextricklubbens Gästförarlag 2 26 p
5. Svenska Scalextricklubbens Gästförarlag 1 15 p

Ja, seriesegern är klar för Svenska Scalextricklubben Jönköping, men vi kommer att köra också den femte och sista deltävlingen senare i höst. Och det är inte omöjligt att vi även kommer att köra några fler Nascartävlingar i höst, eftersom det varit så spännande heat varje gång.
Det är ju förstås synd att inga andra klubbar kommit till start under seriens gång, förstapriset är ju värt 8000 kr, och det kommer nu att användas till Svenska Scalextricklubben Jönköpings elitsatsning.
Mvh Thomas werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Re: Holmgrens Scalextric Nascars series 2009

Inläggav Habos 22 jan 2010, 16:34

Det var ju tänkt att en deltävling till skulle körts i Holmgrens Scalextric Nascars Series 2009 under hösten. Vi var dock sena igång efter semestern och intresset var klent att anorndna någon större körning. När vi sen var tvungna att riva Scalextricbanan, för att ge plats åt Östcupen på slotracingbanan, bestämdes att vi inte kör den femte deltävlingen i Holmgrens Scalextric Nascar seris 2009. Förstaplatsen och därmed det enda priset i serien var ju redan klar. Intresset för en Klubblagsserie var lågt, men vi tycker att det är en skitrolig ide, och kommer att anordna en klubblagsserie även 2010. Vi vet inte riktigt än vilken klass vi skall köra, men om vi skall gå uppåt i klasserna, så är det väl bara F1 som slår Nascar. Hur som helst är det Scalextricbilar direkt från boxen det skall köras med, och även med Scalextrics Sporthandtag. Även 2010 skall alla bilar målas i respektive klubblagslack.
Håll utkik efter en ny tråd för klubblagsserien 2010.
Mvh Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Habos
Kartläsare
 
Inlägg: 508
Blev medlem: 02 feb 2004, 23:44
Ort: Habo

Föregående

Återgå till Svenska Scalextricklubben

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster

cron