RMS och Digital?

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

RMS och Digital?

Inläggav Le Man 12 jan 2006, 15:51

Någon som vet om RMS fungerar ihop med Digital?
Användarvisningsbild
Le Man
Braidsbytare
 
Inlägg: 68
Blev medlem: 30 dec 2004, 13:18
Ort: Stockholm

Inläggav Storabjörnen 12 jan 2006, 17:16

RMS är en separat bandel, och dess "trigger" är mekanisk.
Utan att ha digitalt system själv kan jag med hyfsad stor säkerhet säga att det bör fungera utmärkt.

Är RMS-bandelen inkorporerad i din digitala bandesign så bryr sig inte switchen i den bandelen om ifall det är en pickup från en vanlig eller en digital bil som passerar. Såvida inte pickuperna på digitala bilar ser annorlunda ut på ngt sätt.

Bör funka utmärkt.

/b.
Der Bär mit Das Auto.
Användarvisningsbild
Storabjörnen
Bad Cop
Bad Cop
 
Inlägg: 4199
Blev medlem: 02 okt 2004, 11:52
Ort: 08 Norr

Inläggav TurboTurtle 12 jan 2006, 17:25

Såvida inte ALLA kör i samma spår över RMS-delen :drunk: :drunk:
/TT
Användarvisningsbild
TurboTurtle
Slotracer
 
Inlägg: 1331
Blev medlem: 11 feb 2005, 16:55
Ort: Björlanda, Göteborg
Klubb: GO 69

Inläggav Le Man 12 jan 2006, 17:28

Det finns något som ser ut som en nätverksport på digitalenheten...
Användarvisningsbild
Le Man
Braidsbytare
 
Inlägg: 68
Blev medlem: 30 dec 2004, 13:18
Ort: Stockholm

Inläggav Storabjörnen 12 jan 2006, 17:29

TurboTurtle skrev:Såvida inte ALLA kör i samma spår över RMS-delen :drunk: :drunk:
/TT


*slår sig för pannan* :drunk:

Just det - det är ju det som är det fina i kråksången med digitalt. Fler bilar på samma spår... ja då blir det lite knivigt.
Der Bär mit Das Auto.
Användarvisningsbild
Storabjörnen
Bad Cop
Bad Cop
 
Inlägg: 4199
Blev medlem: 02 okt 2004, 11:52
Ort: 08 Norr

Inläggav Dan J. 13 jan 2006, 08:19

Det var alltid bättre förr! :D
/ Dan
Användarvisningsbild
Dan J.
Slotracer
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: 24 feb 2004, 13:44
Ort: Stockholm

Ska fungera på digitalt

Inläggav DigitalMicke 13 jan 2006, 08:43

Le Mans!

Det som ser ut som en nätverksport på digitalenheten är mycket riktigt ett sätt att plocak ut information om varvtider o.s.v.

Man måste bygga eller köpa en kabel http://www.slotforum.com/forums/index.p ... topic=8269

Sedan finns det en programvara att ladda hem http://www.digitalslotcar.co.uk/timing.htm
Dock verkar den vara lite trixig att installera så folj manualen http://www.skampsweb.net/pages/cars/sca ... acemgt.php

Har själv inte gjort någon kabel, har man tur så har PCn man använder rätt TTL-nivåer då räcker det med en slaktad telefonikabel och en comportskontakt, annars måste man löda lite med någon liten krets!

Mvh Mikael
DigitalMicke
Kurvvakt
 
Inlägg: 18
Blev medlem: 31 dec 2005, 12:15

Inläggav Le Man 13 jan 2006, 14:07

Tack Micke!

Det var en hel del att läsa på... Skall se om jag lyckas begripa det hela!

Hur tycker du det funkar? Alltså är det värt jobbet?

Rob
Användarvisningsbild
Le Man
Braidsbytare
 
Inlägg: 68
Blev medlem: 30 dec 2004, 13:18
Ort: Stockholm

Inläggav DigitalMicke 13 jan 2006, 16:44

Jag har själv inte provat, håller på att handla på mig några bilar och lite mer bandelar (skaffade min första scalextrics till julen). Undertiden jag väntade på att banan skulle komma så han jag surfa en del på nätet om digitalt så lite info har man. Enligt slotforum så verkar det fungera bra!
DigitalMicke
Kurvvakt
 
Inlägg: 18
Blev medlem: 31 dec 2005, 12:15


Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster