Ang strömmatning till APB C7042

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 26 nov 2013, 17:09

Sitter å funderar på om jord (negativ) är samma även fast man kör med dubbla strömenheter till apb (C7042)? Jag vill kunna bryta strömmen på båda trafona med en och samma brytare på 12V sidan... Idé? Någon?

edit: stavning
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav largasso 26 nov 2013, 18:28

Använd en flerpolig brytare så du kan separera dem totalt!
Kolla Här
billigare och bättre hittar du knappt!
Jag har själv handlat hos swech många gånger, snabbt och enkelt!
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2634
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 26 nov 2013, 19:18

Mja... det här är grejen sörrö

Bild

vill ha det på det viset, blir lite overkill med 2 tändningslås i värsta *nuskaviavfyrakärnvapenarrangemanget* ;)
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav largasso 26 nov 2013, 19:44

Kolla om du kan få fatt i ett (gammalt) tändningslås med flera poler typ:

Bild

Ett ferrarilås kanske ! :w00t:

Jag har kanske ett par i lokalen, skall kolla imorgon om de är flerpoliga - återkommer!

Annars har ELFA en :
https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=35-044-27&toc=0&q=nyckelbrytare

Fast 214:- 8-o

Eller:
https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=35-040-50&toc=0&q=nyckelbrytare

134:- - bättre!

Varför inte:
https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=35-048-34&toc=0&q=nyckelbrytare

125:- - Bäst hittills !
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2634
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 26 nov 2013, 21:47

Har en ny ide :D Häng med nu... Om man tar två helljusrelän eller ett dubbelrelä för den delen, skulle man inte kunna koppla dom via tändningslåset så att man får matning till reläerna vid "tändning på" och att dom slår till när man vrider nyckeln till "startläget"? På detta sätt är ju båda kretsarna fortfarande separerade från varandra så att man inte får fram den dyra vita röken :suspect: Det skulle ju va ännu ballare, och givetvis en led som tändningslampa :beer:
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav largasso 26 nov 2013, 22:10

Fräckt ! ! !

Fast det kostar ju lite spänning/ström för att driva reläerna !

:thumb: :thumb: :thumb:

Glöm inte tändningslampan !
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2634
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 26 nov 2013, 22:17

Hmm.... Undrar just hur mycket man tappar per relä? :suspect:
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav largasso 26 nov 2013, 22:19

Kolla swech , han har små 5volts relä har jag för mej,
så kan du driva dem med en väggvårta eller nåt..........
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2634
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 26 nov 2013, 22:49

Hur tänker du nu? 5v relä till 15v? :suspect:
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav largasso 26 nov 2013, 23:15

Du driver relät med 5volt för att bryta din spänning till banan ( 12-20volt)
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2634
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 27 nov 2013, 00:13

hmmm... Men då torde jag ju kunna ta någon av mina 100 12V trafos jag har liggandes och driva ett 12V relä med nån av dom? Men går det? Att ha en separat ström för tillslag och en annan till förbrukning? Med ett vanligt extraljus relä alltså? :-|
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 27 nov 2013, 00:19

Halvsvarar på min egen fråga... Det ser ju onekligen ut som att spolen är en separat krets med jord och plus... Nåja, ska forska vidare i detta imorgon, annars tar ju ett relä max 200ma men det är klart, 3,8A kontra 4A är ju trots allt en förlust :-((
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 27 nov 2013, 09:01

Tankevurpa... Det funkar inte med ett vanligt tillslagsrelä...
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 27 nov 2013, 11:29

Har däremot nu fått bekräftat fr RikoRocket att kretsarna är dom samma till båda nätdelarna inne i PB:n både på plus och minus sidan...
ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Re: Ang strömmatning till APB C7042

Inläggav ezburn 07 dec 2013, 17:18

ezburn
Depåman
 
Inlägg: 146
Blev medlem: 14 sep 2007, 11:33
Ort: Smedjebacken

Nästa

Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster