Problem med digitalbana !

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

Problem med digitalbana !

Inläggav Wiksten 11 dec 2012, 10:00

Hej !
har precis skaffat mej en digital kovertering för att kunna köra 4 bilar.
problemet jag har är när jag kalibrerar bilen och det indikerar med två gröna blinknigar att allt är okef
så rörsej bilen endast några millimeter och stoppar direkt vi första "sensorn" ....
vad gör jag för fel .

hälningar från en ny medlem.
Wiksten
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 10 dec 2012, 11:32

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav Lasp 11 dec 2012, 10:53

Du matar banan med DC. Skall vara AC!
Användarvisningsbild
Lasp
Slotracer
 
Inlägg: 1626
Blev medlem: 10 jun 2011, 19:59
Ort: Fredriksdal, Helsingborg

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav mINdAt3z 11 dec 2012, 17:39

Låter lurigt. Jag utgår från att du faktiskt köpt en konverteringssats med en ny Powerenhet också som hanterar SSD digitalt, samt digitala bilar.

Hmmm, skulle väl möjligtvis vara kontakteringen? Har du gått igenom bandelarna ordentligt, knipit till strömskenorna ordentligt? Mäta går ju alltid för att se om man har ström.
Mikael
Exit reality, enter the imaginary.
Användarvisningsbild
mINdAt3z
Kartläsare
 
Inlägg: 585
Blev medlem: 12 nov 2011, 12:01
Ort: Tibro

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav GTA 11 dec 2012, 20:53

Kan du köra i annalogt läge?
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav taunus76 11 dec 2012, 22:10

Det ska vara DC och inget annat till digitalt.

använder du rätt strömkälla det funkar inte med den som följer med analoga banor den är på 15 V AC
till digitalt så är det 15V DC 4.0A

Är det någon skillnad mellan spåren och har du provat att skifta handtag
Användarvisningsbild
taunus76
Braidsbytare
 
Inlägg: 65
Blev medlem: 03 jan 2010, 22:45
Ort: Uppsala / Vänge

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav GTA 11 dec 2012, 22:34

This wall plug transformer provides 15 volt AC output for Scalextric Digital power bases.

står det på sclaextric.com om den digitala powersupplyen....
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav Marsupilami 11 dec 2012, 23:31

Många olika bud här nu..

Bilen rycker till lite, och sedan händer inte mer?
Jag tycker det låter lite som att bilen inte har korrekt ID i förhållande till handtaget.
Om du för bilen över sensorn i powerbasen, vilket ID dyker upp på displayen?
Sitter handtaget inpluggat i motsvarande kontakt?

Edit: Kom på att fyrabilarsversionen saknar display. Jag har bara använt varianter av den gamla 6-bilars versionen.
Går kanske inte ens att se vilket ID en viss bil har på den?
Är det dålig kontakt har bilarna en tendens att tappa minnet och återgå till ID 1, så prova med det handtaget om du inte redan gör det.
Användarvisningsbild
Marsupilami
Kartläsare
 
Inlägg: 503
Blev medlem: 05 mar 2007, 16:21
Ort: Malmö

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav GTA 11 dec 2012, 23:45

hoppar bilarna över till id1 om dom har dålig kontakt??? vad händer då om man kör av??
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav Marsupilami 12 dec 2012, 00:03

Det är ingen fara med att köra av, men jag har märkt att bilar med skitiga strömflätor eller dåliga lödningar har en tendens att "tappa minnet".

..det är därför jag alltid vill ha ID 1 när vi kör, är kass på att löda. :)
Användarvisningsbild
Marsupilami
Kartläsare
 
Inlägg: 503
Blev medlem: 05 mar 2007, 16:21
Ort: Malmö

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav GTA 12 dec 2012, 00:30

hua. hur ofta händer det?
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav Marsupilami 12 dec 2012, 00:33

Har framförallt en eller två problembilar. Vet inte hur ofta det händer då jag som sagt oftast kör på ID1..
För de andra jag kör med så händer det väldigt sällan.
Användarvisningsbild
Marsupilami
Kartläsare
 
Inlägg: 503
Blev medlem: 05 mar 2007, 16:21
Ort: Malmö

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav GTA 12 dec 2012, 00:38

ok bra.. tänkte så det inte är 1 bil som stannar / race.
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav taunus76 12 dec 2012, 22:04

på mina strömaggregat står det 15 v DC 4A Scalextric original som följde med 4 bilars PB
Användarvisningsbild
taunus76
Braidsbytare
 
Inlägg: 65
Blev medlem: 03 jan 2010, 22:45
Ort: Uppsala / Vänge

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav mINdAt3z 12 dec 2012, 23:21

Tänk vad den digitala världen ställer till det. :)

Vad det står på transformatorn är relativt ointressant när det gäller den digitala världen, då man faktiskt inte släpper på strömmen rakt ut på spåren. DC matningen du har på din transformator matar kontrollerenheten. Den i sin tur skapar en elektrisk "puls" på spåren genom "AC" som används för att skapa en binär digital kod som tolkas av bilarna för att de skall veta hur fort de skall köra, broms och spårbyte t.ex..

Så på spåret kan man nog påstå att det är AC när det är SSD digitalt, och att det är DC när det är analogt.

Fast, det är ju bara min novis tolkning. Jag är mer en mjukvaru kille än hårdvaru kille, så det här med elektronik är fortfarande lite magi för mig.
Mikael
Exit reality, enter the imaginary.
Användarvisningsbild
mINdAt3z
Kartläsare
 
Inlägg: 585
Blev medlem: 12 nov 2011, 12:01
Ort: Tibro

Re: Problem med digitalbana !

Inläggav GTA 08 apr 2013, 20:00

väcker liv i en gammal tråd.

Men blir knäpp på AC eller DC.

håller på & slölertar lite strömadapter till 6bilars pb. C7042an.. tänkte köra med en alternativ historia men ska det vara ac eller dc?

kollar man på olika sidor som säljer strömadaptrar till scalextrics C7042 så är det 50/5o på mäkningen AC eller DC på output.. någon som har en orginal & kan mäta kanske?

lite exempel på förvirrande sidor


http://www.jadlamracingmodels.com/p-563 ... c7042.aspx

http://www.ebay.co.uk/itm/SCALEXTRIC-C7 ... 0821411479

http://www.bourtonmodelrailway.co.uk/sc ... er-control

http://www.ebay.com.au/itm/SCALEXTRIC-H ... 0715883090
Användarvisningsbild
GTA
Mekaniker
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 28 feb 2012, 22:58
Klubb: Trönö Slotcar


Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster