NYBÖRJARE HJÄLP!

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

NYBÖRJARE HJÄLP!

Inläggav tobias20 09 dec 2009, 10:35

Hej!
Vi är ett gäng på 6killar/män (30-60år) som slagit oss samman och ska utforska bilbaneracing. Vi söker nu efter fakta inför våra inköp. Vi vill ha en digitalbana (scalextric) som kan använas till 6 förare samtidigt. Finns dock så mycket att tänka på. Vad ska vi köpa. Hur ska vi uppgradera. Begagnat eller nytt? Vår förhoppning är en bana på 20meter.

Ge oss massor av tips, vi behöver alla. Sedan ska vi träna och åter träna för att sedan hoppas på att det finns tävlibgar runt om i Sverige! Finns det någon som är duktig inom detta område i malmö-trakten som kan hjälpa oss att komma igång och vara någon form av support?

/Tobias
tobias20
Nykomling
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 09 dec 2009, 09:49
Ort: Malmö

Re: NYBÖRJARE HJÄLP!

Inläggav Eszaraxe 09 dec 2009, 14:11

Till att börja med är det i dagsläget svårt att få tag i en 6-bilars powerbase till Scalextric. Den gamla som fanns har utgått ur sortimentet, kan gå att få tag i någonstans eventuellt i någon shop som har kvar, blocket eller e-bay. Den nya C7402 har inte kommit ännu, men kan ju hoppas att den kommer snart.

Sedan förslår jag att ni köper några startset, så får ni ihop ganska mycket bana och bilar på billigaste sätt, leta efter erbjudanden i olika butiker.

Ska ni köra 6 bilar på Scalextric behöver ni även se till att det finns ström nog i banan för att det ska räcka till spårväxlar och 6 bilar. Det kan göras genom att man matar spårväxlarna separat och/eller bygger om sin 6-bilars powerbase för att klara mer ström. Annars kommer ni få en ryckig körning som stör mycket när någon kör av eller att par bilar passerar spårväxlar samtidigt.

Bygg sedan ut banan med möjlighet att öka till 3 spår på viss partier samt långa svepande kurvor blandat med korta, snäva. Kan bredda till 4 spår med men då försvinner lite av den täta fighten som kan uppstå när man kör digitalt.
"Bara två saker är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Men när det gäller universum är jag ännu inte absolut säker". - Albert Einstein
Eszaraxe
Braidsbytare
 
Inlägg: 76
Blev medlem: 20 okt 2008, 12:27

Re: NYBÖRJARE HJÄLP!

Inläggav largasso 09 dec 2009, 14:29

Hej Tobias och välkommen till sveriges bästa forum !

Du har fått ditt första PM :w00t:
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2640
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar


Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster