Ny powerbase?????

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

Re: Ny powerbase?????

Inläggav largasso 03 aug 2008, 18:47

Åsså handtag föståss!, sa han som redan köpt billigt på Tradera. B-|
Lala
Hellre lite trångt i första backen,
än blåbärssoppa över hela banan...
http://www.big1.se
Skånefräsning på "G"
Användarvisningsbild
largasso
Testförare
 
Inlägg: 2633
Blev medlem: 30 nov 2005, 03:53
Ort: Helsingborg, Skaune
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ny powerbase?????

Inläggav GranTurismo 26 okt 2008, 18:14

Nu är den här! Snart iallafall. Finns uppe på Scalextric hemsida nu, men är "out of stock"

nya powerbasen
Instagram: @granturismo_slotcars
Användarvisningsbild
GranTurismo
Slotracer
 
Inlägg: 1609
Blev medlem: 27 feb 2007, 15:10
Ort: Örebro

Re: Ny powerbase?????

Inläggav ZeeJay 26 okt 2008, 21:18

With the Advanced 6 car Digital Powerbase you can now race up to 6 cars on a Scalextric Digital layout at the same time.

The unit has a clear user interface with two levels of features to suit both the novice and experienced user.

The Skill Level option allows you to adjust the maximum power levels to individual cars so that 'novice versus expert' races can be run more fairly.

Hand throttles can be calibrated to equalise controller performance across for all drivers.

Multiple gaming modes including solo rally, timed endurance and total lap format racing.

Setting the car ID is easy via a simple, one-button action.

This Powerbase is upgraded to 15v for better car performance.

This new Powerbase can be used in Analogue or Digital power modes. This great feature allows the Powerbase to be used with standard 2-lane Scalextric circuits (for 2 cars only) or with Scalextric Digital layouts The race modes can be used in either power configuration.

Now the best of both worlds is offered - an all-in-one race control system for analogue and Digital racing.

15V Supply sold separately (C7204)


Verkar som man har tagit efter lite av det digitalfreaksen på slotforum själva läst för länge sen..hehe.
Att kunna justera ner spänningen för att ungarna ska klara bilen i spår...jovisst....

Hmm....ca 50 pund...låter rimligt....men jag skulle gärna vilja veta om det finns USB/AUX eller annat för att koppla den till dator så man kan köra raceprogram som PC Lapcounter med den....annars kör jag lika gärna med min "gamla" 6 bils PB....

Njae...mer input om hur den kan innovativt användas för oss freaks vore kul...inget om pitstop funktioner heller....????

av vad jag vet med detta om den nya PBn så får den bara

:up: :up:

två av fem thumbs up...
"To race or not to race....it´s not a question...It´s a fact"
FROGs - Friendly Racers Of Gothenburg slotracing - Vill du bli medlem?! - Skicka PM
http://slotracer.blogspot.com/
Användarvisningsbild
ZeeJay
Veteranracer
 
Inlägg: 4994
Blev medlem: 11 feb 2006, 00:25
Ort: Göteborg
Klubb: F.R.O.G.

Re: Ny powerbase?????

Inläggav GranTurismo 27 okt 2008, 21:21

ZeeJay skrev:Njae...mer input om hur den kan innovativt användas för oss freaks vore kul...inget om pitstop funktioner heller....????


När det gäller depåstopp vill kanske Scelextric att vi skall köpa det andra nya tillbehöret "Pit stop game" för ytterligare 37 pund.....
Instagram: @granturismo_slotcars
Användarvisningsbild
GranTurismo
Slotracer
 
Inlägg: 1609
Blev medlem: 27 feb 2007, 15:10
Ort: Örebro

Re: Ny powerbase?????

Inläggav ZeeJay 29 okt 2008, 10:22

GranTurismo skrev:
ZeeJay skrev:Njae...mer input om hur den kan innovativt användas för oss freaks vore kul...inget om pitstop funktioner heller....????


När det gäller depåstopp vill kanske Scelextric att vi skall köpa det andra nya tillbehöret "Pit stop game" för ytterligare 37 pund.....



??

Det har jag inte sett....men det förklarar ju en del...

får kolla upp det o se hur det verkar...ingen som vet om PBn kommer med AUX / USB utgång?

Ha de!

ZJ
"To race or not to race....it´s not a question...It´s a fact"
FROGs - Friendly Racers Of Gothenburg slotracing - Vill du bli medlem?! - Skicka PM
http://slotracer.blogspot.com/
Användarvisningsbild
ZeeJay
Veteranracer
 
Inlägg: 4994
Blev medlem: 11 feb 2006, 00:25
Ort: Göteborg
Klubb: F.R.O.G.

Re: Ny powerbase?????

Inläggav ZeeJay 01 nov 2008, 13:00

Nya så kallade Pitlane Control station till kommande Powerbasen.....

Att de inte kan fixa till så det ligger koppling till PC relaterade program...... >:-S >:-S

Bild

Mer finns att läsa på Scalextrics websida.....

ZJ
"To race or not to race....it´s not a question...It´s a fact"
FROGs - Friendly Racers Of Gothenburg slotracing - Vill du bli medlem?! - Skicka PM
http://slotracer.blogspot.com/
Användarvisningsbild
ZeeJay
Veteranracer
 
Inlägg: 4994
Blev medlem: 11 feb 2006, 00:25
Ort: Göteborg
Klubb: F.R.O.G.

Re: Ny powerbase?????

Inläggav Silverlod 06 nov 2008, 20:57

Hittade lite mer information på denna sida http://www.ontracks.co.uk/index.php?page=product&prodID=79363&catID=1297

Release Date: 15/03/09
Banval: Scalextrix Full Power och annat Scalextrix analogt set samt C7042 efter 15/3 -09
Bilval: 2 x NSA Renault Clio Cup, 2 x NSA Mosler MT900R.
Dröm: Volvo P1800, Citroen DS, VW Bubbla.
Silverlod
Kurvvakt
 
Inlägg: 21
Blev medlem: 20 okt 2008, 22:28
Ort: Sollentuna

Re: Ny powerbase?????

Inläggav ferrari kid 18 nov 2008, 14:53

Tjena!
Vet någon när man kommer kunna köpa PB`n i Sverige? :-? :-?
Kalle, 12 år Ordförande / Ägare av Skyttegatan Raceway
(\__/)
(* . *)
(¨)(¨)
Användarvisningsbild
ferrari kid
Braidsbytare
 
Inlägg: 73
Blev medlem: 10 jan 2008, 20:54
Ort: Växjö
Klubb: Skyttegatan Raceway

Re: Ny powerbase?????

Inläggav ymigs 18 nov 2008, 15:11

Enligt importören skall den finnas under första kvartalet 2009. :sceptic:
Samtidigt annonserar man ett nytt digitalt startset (Triple Cup) för release under Q4 2008 med den gamla power basen men den nya Pit Lane Control Station...
Sloth Racer of Scuderia Megalonychidae...
Användarvisningsbild
ymigs
Testförare
 
Inlägg: 2075
Blev medlem: 13 feb 2004, 14:24
Ort: Stockholm/Vallentuna
Klubb: TRS

Re: Ny powerbase?????

Inläggav Silverlod 19 feb 2009, 19:39

Bild
Kollade lite med butiker i Stockholm, kan vara på gång snart, datumet ovan verkar dock ha ändrats.
Verkar inte komma något set med bilar direkt, antagligen till nästa jul om jag får gissa.
Banval: Scalextrix Full Power och annat Scalextrix analogt set samt C7042 efter 15/3 -09
Bilval: 2 x NSA Renault Clio Cup, 2 x NSA Mosler MT900R.
Dröm: Volvo P1800, Citroen DS, VW Bubbla.
Silverlod
Kurvvakt
 
Inlägg: 21
Blev medlem: 20 okt 2008, 22:28
Ort: Sollentuna

Re: Ny powerbase?????

Inläggav Tweety 19 feb 2009, 22:26

Såg att Jadlam Racing (på ebay.co.uk) hade ändrat sitt släppdatum från Februari till Juni. Tror nog det är en ärlig gissning om när den kommer, dvs i slutet på andra kvartalet 2009...tyvärr :rolleyes:
Användarvisningsbild
Tweety
Depåman
 
Inlägg: 103
Blev medlem: 12 apr 2007, 23:42
Ort: Malmö

Re: Ny powerbase?????

Inläggav Paxel 20 feb 2009, 17:24

Den där nya pbn verkar bli väldigt fördröjd. Ni som har den gamla 6PBn rekar jag starkt att uppgradera till pro1.8 speciellt med robotpower så man får tillräckligt med ström för flera bilar. Med pro1.8 kan man växla mellan digtalt och analogt med samma pb, dessutom använda throttlemaps mm som finns inlagt i PBn. Tidtagningen samt raceprogrammen funkar även analogt (fast för att köra 2 analogabilar i olika spår måste man ha robotpowers SH uppgradering och isolera spåren vid växlarna). Själv tycker jag det funkar suveränt man växlar mellan analogt och digitalt med en knapptryck vilket betyder att man inte behöver chippa bilen så fort man fått hem den och spar tid å pengar. Växlarna fixar man med tejp sen är det bara att tuta å köra. Man har samma handtag som digitalt. Handtagen funkar dessutom bättre i analogt mode, av någon anledning påverkas inte bromsen lika mkt som i digitalt moden när dom krånglar. Eh! alla som kört med SSD magnetlöst vet vad jag menar att bromsen försvinner ibland när det blir schmuck etc i handtaget .

BTW jag har en 6PB över . Skicka PM om ni är intresserade
Inte längre urspårad
Användarvisningsbild
Paxel
Mekaniker
 
Inlägg: 460
Blev medlem: 21 mar 2007, 21:41
Ort: Huddinge
Klubb: Slotblot1

Re: Ny powerbase?????

Inläggav nallecolin 25 feb 2009, 00:45

vad menar du med att uppgradera? gör du de på scalextrics sida eller var då. nu körde vi både 5 o 6st. och när där var en bil kvar märkte man att man fick lite mer fart i bilen(crasch and burn)
:-?
Användarvisningsbild
nallecolin
Kartläsare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: 21 sep 2008, 11:30
Ort: Helsingborg
Klubb: HBG Slotcar

Re: Ny powerbase?????

Inläggav Paxel 25 feb 2009, 19:23

De uppgraderingar jag menar sker helt utan inblandning fr från scalextric eftersom det har utvecklats av användarna och det finns dokumenterat på slotforum
Här finns en länk till PB PRO http://homepage.ntlworld.com/aj.sykes/PBPro/index.html

Vad gäller ström så har PBn ngn begränsning på typ 2A levererat till spåren. Därför spelar det inte ngn roll hur mkt du matar in eftersom det ändå bara är ett max på typ 2 A som kan ges till skenorna.Detta är ganska naturligt eftersom det är leksaksmarknaden man riktar in sig på och inte vill ha dålig publicitet med saker som kan skada riktiga barn, därför blir vi andra "barn" utelämnade åt vår egen uppfinningsrikedom. Rich G har utvecklad en pryl som man kan sätta in i PBn som medför att man kan levera massor med A så det räcker till 6 bilar utan interraktion dvs att det går snabbare när andra bilar åker av. Här är länken till den Simple-H modifikationen:
http://www.slotforum.com/forums/index.p ... opic=30068

En bra sammanfattning av SSD och alla modifikationer finns klistrad på motsvarande sida på slotforum
Inte längre urspårad
Användarvisningsbild
Paxel
Mekaniker
 
Inlägg: 460
Blev medlem: 21 mar 2007, 21:41
Ort: Huddinge
Klubb: Slotblot1

Re: Ny powerbase?????

Inläggav umbra 27 feb 2009, 10:33

hmm den där hamnade fel...sorry
umbra
Braidsbytare
 
Inlägg: 63
Blev medlem: 15 feb 2009, 14:27

FöregåendeNästa

Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster