Scalextric 6 cars powerbase?

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav ferrari kid 01 mar 2008, 18:15

Hej Racers!
Jag har scalextric orginal powerbase för 3 bilar. Jag tycker den verkar lite "klen" jag behöver också en varvräknare till banan. Kan man ta "två flugor i en smäll" alltså att köpa en powerbase med varvräknare i. Är det varvräknare i Scalextric 6 car power base?
/Kalle,12 år :beer:
Kalle, 12 år Ordförande / Ägare av Skyttegatan Raceway
(\__/)
(* . *)
(¨)(¨)
Användarvisningsbild
ferrari kid
Braidsbytare
 
Inlägg: 73
Blev medlem: 10 jan 2008, 20:54
Ort: Växjö
Klubb: Skyttegatan Raceway

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Manley 01 mar 2008, 20:52

Ja, det är det, bland annat.. Men..
Det kommer en ny 6 bilars Powerbase från Scalextric till hösten..
Vänta tills dess..

Vad du kan göra sålänge: Köp en trafo till, till din 4 bilars (som det faktiskt är)
Samma trafo kommer nämligen användas till den nya :)

:thumb:
Hail to the king, Baby!

Back on track...
Användarvisningsbild
Manley
Slotracer
 
Inlägg: 1656
Blev medlem: 20 nov 2007, 00:45
Ort: Göteborgare i Lerum
Klubb: F.R.O.G

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Åkerman750 02 mar 2008, 01:24

För mig som är ny och funderar på att köpa en Scalextric-bana (antingen Digital Super GT med 3 st Rallybilar eller World Championship med 4 F1-bilar) - frågor:

1. Är det Power base C7030 som medlevereras i dessa båda satser fast i Digital Super GT följer det bara med 1 st trafo C7004 och i World Championship följer det med 2 st C7004 då C7004 bara verkar räcka för 3 bilare?

2. Vad menas med klen? Är det även "klent" i World Championship satsen?

3. Vad är det för artikelnummer på den nya kommande Power Base för 6 bilar med inbyggd varvräknare?

4. I satsen World Championship ingår redan varvräknare - finns det då någon vits att köpa den nya Power base senare om man nu skulle köpa denna satsen?
MVH
Åkerman
Åkerman750
Kurvvakt
 
Inlägg: 28
Blev medlem: 25 nov 2007, 11:59

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Manley 02 mar 2008, 01:30

Åkerman750 skrev:2. Vad menas med klen? Är det även "klent" i World Championship satsen?

3. Vad är det för artikelnummer på den nya kommande Power Base för 6 bilar med inbyggd varvräknare?

4. I satsen World Championship ingår redan varvräknare - finns det då någon vits att köpa den nya Power base senare om man nu skulle köpa denna satsen?


2: Det krävs nästan 2 trafo för att få tillräckligt med kräm i skiten.. Men det ingår kanske 2 i WC lådan.

3: C7042

4: Ja, den nya 6 bilars är mer som den gamla 6 bilars, med inbyggda racemodes osv.
Hail to the king, Baby!

Back on track...
Användarvisningsbild
Manley
Slotracer
 
Inlägg: 1656
Blev medlem: 20 nov 2007, 00:45
Ort: Göteborgare i Lerum
Klubb: F.R.O.G

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav ZeeJay 02 mar 2008, 09:22

6 bilars PBn....av nuvarande modell....kan man även koppla en AUX kabel till och köra varvräkning/tidtagning genom dator med program som PC LapCounter.
Sök i den digitala tråden här på forumet om Scalextric Digital så får ni fram massor med bra svar.

Men går ni i tankar på att skaffa Scalex Digital så är nog att vänta på den nya att föredra.
Det du får tag på idag är nog deras 4 bilars enkla varianten utan tidtagning eller nåt och den kommer du snart att tycka inte räcker till....går dessutom inte att koppla till dator.

Tjing

ZJ
"To race or not to race....it´s not a question...It´s a fact"
FROGs - Friendly Racers Of Gothenburg slotracing - Vill du bli medlem?! - Skicka PM
http://slotracer.blogspot.com/
Användarvisningsbild
ZeeJay
Veteranracer
 
Inlägg: 4994
Blev medlem: 11 feb 2006, 00:25
Ort: Göteborg
Klubb: F.R.O.G.

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav ferrari kid 04 mar 2008, 17:29

Hej racers!
Om jag köper den nya 6 cars powerbase som kommer till hösten, kan jag då köra med bensin förbrukning utan att använda en dator? Jag har ingen dator stående >:-S
Tack för ett grymt forum! :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
/ Kalle, 12 år
Kalle, 12 år Ordförande / Ägare av Skyttegatan Raceway
(\__/)
(* . *)
(¨)(¨)
Användarvisningsbild
ferrari kid
Braidsbytare
 
Inlägg: 73
Blev medlem: 10 jan 2008, 20:54
Ort: Växjö
Klubb: Skyttegatan Raceway

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav BBB 04 mar 2008, 17:47

Här är en länk till Scalextrics sida http://scalextric.com/2008-range/new-ca ... 7,SAR.html.
Där står inget om bensinförbrukning, men man vet inte vad den kommer att innehålla eftersom den inte är färdig än. Det kommer en annan grej som man ska släcka lampor på när man kör in i depå spåret men det är inte riktigt samma sak. Med tanke på att det är Scalextric så skulle man kanske vänta med att köpa den nya powerbasen tills version 2 kommer ut. ;-)

/Bosse
Användarvisningsbild
BBB
Depåman
 
Inlägg: 190
Blev medlem: 07 jan 2008, 20:38
Ort: Malmö Skåne
Klubb: Malmö Slotracing Club

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav KolvGubben 05 mar 2008, 00:40

Inte påläst men, i länken ovan läste jag att man ska kunna köra både digi och analogt, är det första gången?
I så fall lovande då man bara behöver ha några chippade bilar när man får besök.
Användarvisningsbild
KolvGubben
Braidsbytare
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 12 jan 2008, 19:37
Klubb: nej

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Manley 05 mar 2008, 00:46

KolvGubben skrev:Inte påläst men, i länken ovan läste jag att man ska kunna köra både digi och analogt, är det första gången?
I så fall lovande då man bara behöver ha några chippade bilar när man får besök.


Jupps, men nackdelen är att lanechange delarna inte funkar med det analoga..
Så man måste nog byta ut dom delarna om man ska ändra från digitalt till analog..
Men det e ju inte så svårt..

Gäller bara att ha lite extra bandelar i skåpen..
Hail to the king, Baby!

Back on track...
Användarvisningsbild
Manley
Slotracer
 
Inlägg: 1656
Blev medlem: 20 nov 2007, 00:45
Ort: Göteborgare i Lerum
Klubb: F.R.O.G

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav KolvGubben 05 mar 2008, 08:55

Jo, det förstås,men det är väl mest en fråga om hur man kopplar strömmatningen.
Om bara växeltungorna ligger i "ej banbyte"-läget så borde man kunna göra något
avbrott som isolerar spåren från varandra när man kör analogt
Användarvisningsbild
KolvGubben
Braidsbytare
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 12 jan 2008, 19:37
Klubb: nej

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Manley 05 mar 2008, 10:08

KolvGubben skrev:Jo, det förstås,men det är väl mest en fråga om hur man kopplar strömmatningen.
Om bara växeltungorna ligger i "ej banbyte"-läget så borde man kunna göra något
avbrott som isolerar spåren från varandra när man kör analogt


Så sant som det är sagt, men alla kanske inte har den graden av händighet ;)
Hail to the king, Baby!

Back on track...
Användarvisningsbild
Manley
Slotracer
 
Inlägg: 1656
Blev medlem: 20 nov 2007, 00:45
Ort: Göteborgare i Lerum
Klubb: F.R.O.G

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav BBB 16 mar 2008, 15:00

Hej Kolvgubben

Du behöver fästa växeltungorna annars så kommer pickupen att flytta dom efter ett tag och bilen växla spår. På digitalt så får växeln en impuls och vilket håll den ska dra växeltungan var gång bilen passerar. Förhoppningsvis så fixar dom nån lösning till detta för det hade varit smidigt att kunna köra med analoga bilar som du sa.

/Bosse
Användarvisningsbild
BBB
Depåman
 
Inlägg: 190
Blev medlem: 07 jan 2008, 20:38
Ort: Malmö Skåne
Klubb: Malmö Slotracing Club

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Åkerman750 17 mar 2008, 23:46

Om man t ex vill bygga en depåsträcka där varje bil har sin egen depåficka, kan man då i en rak kryssväxel låsa
ena utfartsspåret så att bilen här alltid byter spår (för att då inte kunna köra in i framförvarande depåficka)?

Enklare beskrivet: I växeln C7036, kan man låsa ena växeln så att en bil alltid byter spår från det ena spåret?
MVH
Åkerman
Åkerman750
Kurvvakt
 
Inlägg: 28
Blev medlem: 25 nov 2007, 11:59

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav BBB 18 mar 2008, 15:43

Hej
Vänd på växeln och skruva bort locket. Tag bort stagen som går in i solenoiderna och limma fast den svarta plastbiten med 2 hål i det läge du vill ha växeln. Det borde lösa det hela om jag nu har förstått vad du menade. :-((

/Bosse

spårväxel.jpg
spårväxel.jpg (89.65 KB) Visad 10039 gånger
Användarvisningsbild
BBB
Depåman
 
Inlägg: 190
Blev medlem: 07 jan 2008, 20:38
Ort: Malmö Skåne
Klubb: Malmö Slotracing Club

Re: Scalextric 6 cars powerbase?

Inläggav Åkerman750 19 mar 2008, 00:24

Tack för svar!

Räcker det kanske rent utav att klippa en tråd så att växeln inte drar åt det håll man inte vill att växeln skall kunna röra sig åt?
(Måste lyfta på ett lock själv senare för att se ...)
MVH
Åkerman
Åkerman750
Kurvvakt
 
Inlägg: 28
Blev medlem: 25 nov 2007, 11:59

Nästa

Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster