Digital PRO-X recension.

Här diskuterar vi digitala bilbanesystem.
Scalextric Digital, Ninco-D, SCXD m.fl.

Digital PRO-X recension.

Inläggav Mr Way Cool 23 okt 2004, 00:45

Finns att köpa nu.
Intressant om SVENSKA importören hänger på, eller låter tåget gå...
Känns som att allt nytt måste köpas utomlands, synd!

http://www.homeracingworld.com/prox.htm

Skulle ju definitivt tänka mig att köpa GOLDFINGER banan också, men finns den i sverige?
NEJ, skulle inte tro det...

Även Scalextric verkar strypa flödet...
Mycket nya fräna bilar & banor som inte kommer hit (Starsky & Hutch tex.) :x

Ja, ja, vi som är sugna får stödja den utländska marknaden istället.
Ha en bra dag.
Fullt ställ, hälsningar Björn...
Användarvisningsbild
Mr Way Cool
Mekaniker
 
Inlägg: 388
Blev medlem: 12 feb 2004, 12:07
Ort: Köping (Munktorp)

Inläggav Storabjörnen 23 okt 2004, 01:37

Gamla Nascars. Arghh! Det är så grymt läckert!

/a.
Användarvisningsbild
Storabjörnen
Bad Cop
Bad Cop
 
Inlägg: 4200
Blev medlem: 02 okt 2004, 11:52
Ort: 08 Norr

Inläggav Rokkoko 23 okt 2004, 11:19

Jag har de flesta av dom där i icke-digital-form... och jag kan verkligen rekommendera dom! Carrera är rätt prisvärda!

// Rickard
Användarvisningsbild
Rokkoko
Kartläsare
 
Inlägg: 943
Blev medlem: 02 feb 2004, 02:08
Ort: Stockholm

Inläggav Nico 23 okt 2004, 13:58

Eeeehhh....

Måste bara fråga en sak, släpskon på bilarna såg lite för lång ut för en R1 kurva? Eller är det jag som har missat något?

/Nico
Always try to out-perform the car you are racing!
Användarvisningsbild
Nico
Messerschmitt
 
Inlägg: 11236
Blev medlem: 26 apr 2004, 10:58
Ort: Stockholm
Klubb: TRS

Inläggav Mr Way Cool 23 okt 2004, 22:35

Hallå...
Har kollat runt lite, och det finns nu att köpa Carrera Pro X digital i sverige - BRA JOBBAT!
För 1500:- plus några tior finns startset med F1-bilar att handla NU.
Kan nog säga att jag är ordentligt sugen eftersom jag redan kör på Carrera, men F1-bilar kanske inte riktigt är min grej dock, hade föredragit Superbirdarna.

Övrigt är R1 till Carrera ungefär R2 till Scalextric, så detta går säkert utmärkt, då dessa bilar - enligt recensionen - ej fungerar på någon annan bana än carrera.
-Vilket ju kan låta troligt, med tanke på den digitala signalen.

-Det jag ville ha sagt dock, är att den går att köpa NU, i detta land... :thumb:
Fullt ställ, hälsningar Björn...
Användarvisningsbild
Mr Way Cool
Mekaniker
 
Inlägg: 388
Blev medlem: 12 feb 2004, 12:07
Ort: Köping (Munktorp)

Inläggav Mr Way Cool 23 okt 2004, 23:25

Har kollat runt ytterligare, och har lite mera info, nog så viktig...
Inga andra bilar - oavsett märke - fungerar på PRO X.
Vad jag förstått kommer möjligheten att finnas på Scalextrics variant att chippa gamla bilar, detta fungerar EJ på carrera´s bana då bilarna är totalt omgjorda undertill.
För att ha möjligheten att köra alla gamla godingar måste man alltså ha 2st banor.
En analog och en digital. :|

-Kanske detta är ett tillfälle att skaffa en Scalextric sport-bana i källaren??

Bilarna till PRO X är tydligen krasch-vänligare än förr.
Mjukare plast i karossen, stabilare och oömmare detaljering...
Tydligen ska krascher vara oundvikliga även i digitala världen - ingen 0-vision här inte.
Verkar väldigt fränt, men för att bibehålla original-känslan med bilbana måste man alltså ha två banor, åtminståne om man köper denna...
Fullt ställ, hälsningar Björn...
Användarvisningsbild
Mr Way Cool
Mekaniker
 
Inlägg: 388
Blev medlem: 12 feb 2004, 12:07
Ort: Köping (Munktorp)

Inläggav Nico 24 okt 2004, 12:14

Menar du att man inte kan bygga en riktigt knixig chikan med Carrera banan?!?!? Har dom ingen motsvarighet till R1 kurvan så är det ju kört!

/Nico
Always try to out-perform the car you are racing!
Användarvisningsbild
Nico
Messerschmitt
 
Inlägg: 11236
Blev medlem: 26 apr 2004, 10:58
Ort: Stockholm
Klubb: TRS

Inläggav Mr Way Cool 24 okt 2004, 21:53

Tjenare...
Näee, det finns ingen R1 i scalextric-mening, utan det är ca: R2 hos Scalextric som motsvarar R1 hos Carrera.
Så med kurva R4 och 20cm spårbredd blir det - brett...

Ang PRO X, borde man ju kunna lämna kvar den gamla powerbasen och använda när man vill köra klassiker, det borde väl funka om man är noga med att inte lämna kvar kablar inkopplade till motsvarande system man tänkt köra???

Då måste man ju kunna använda vilken bil man vill, eller hur?
Eller är det kopplat så man måste byta ut den (powerbase) varje gång, nån som vet?
Fullt ställ, hälsningar Björn...
Användarvisningsbild
Mr Way Cool
Mekaniker
 
Inlägg: 388
Blev medlem: 12 feb 2004, 12:07
Ort: Köping (Munktorp)


Återgå till Digitala bilbanesystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster