Tyco Computer Racing

Här diskuteras H0, 1:43, Tyco, Faller AMS, Aurora, Tomy A/FX m. fl.

Tyco Computer Racing

Inläggav memyself 07 okt 2005, 15:48

Hej

Köpte en begagnad bana nyligen som jag tror heter Tyco Computer Racing 5000 som jag använder tillsammans med mina andra Tyco banor. Det är med en digital varvräknare med flertalet funktioner så som tidtagning, varvräkning, bensinförbrukning mm. Undrar om någon vet var man kan få tag på dels en beskrivning på hur original banan sätts ihop samt bruksanvsning till "racer computern". Kanske finns det någon bra site på nätet med info om de gamla Tyco-banorna?

Tack på förhand
/K
memyself
Övningskör
 
Inlägg: 7
Blev medlem: 06 okt 2005, 10:21
Ort: Stockholm

Inläggav Ramchager 13 okt 2005, 15:13

Var hittade du den banan???
Tror mest att folk brukar skaffa sensorer och mjukvara nu...
Har kollat det mesta på nätet, men det är svårt att hitta sånna grejer om tyco.
Lycka till mannen!!!
/bävern
<*}}})>< <*}}})>< <*}}})><
Användarvisningsbild
Ramchager
Kartläsare
 
Inlägg: 872
Blev medlem: 20 jul 2005, 15:03
Ort: STHLM

Inläggav memyself 13 okt 2005, 15:22

Hej

Hittade den på Tradera.com. Fungerar riktigt bra och är kul att köra. Framförallt få med bemsinförbrukning är ett litet extra moment i körandet.

Har precis köpt komponenter till att en fotocellslösning via parallellporten på en laptop så det blir det som gäller efter helgen.

/K
memyself
Övningskör
 
Inlägg: 7
Blev medlem: 06 okt 2005, 10:21
Ort: Stockholm

Inläggav Ramchager 14 okt 2005, 14:53

Hur coolt som helst!!! Funderar på att fixa något liknande och kanske använda exel eller matlab till att göra snygga beräkningar...
:thumb:
<*}}})>< <*}}})>< <*}}})><
Användarvisningsbild
Ramchager
Kartläsare
 
Inlägg: 872
Blev medlem: 20 jul 2005, 15:03
Ort: STHLM

Inläggav Vallittu 31 jul 2007, 16:42

har själv en tyco racing computer 5000 bilbana som jag fick av min pappa en gång i tiden. som han hade haft i unga dagar. dom måste väl minst bara 20 år gammla dom banorna, men dom är riktigt roliga. skoj att köra med bensinfunktionen på,
Vallittu
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 31 jul 2007, 16:36
Ort: Vårgårda

Inläggav Vallittu 31 jul 2007, 17:07

satte ihop min Tyco Racing Computer 5000 bana nyss och märkte att Bana 2 inte gick att köra. testade att byta kontroll men fungerade fortfarande inte. så nån som vet vad jag skall göra.? måste ju vara nåt som är sönder/glappar i huvudenheten.


tacksam för svar, eller teorier.

MHV: Vallittu
Vallittu
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 31 jul 2007, 16:36
Ort: Vårgårda

Inläggav Ghost 05 aug 2007, 08:15

Sladdarna är hyfsat uselt lödda inne i dem. Så det kan vara värt att öppna å kolla. Men var lite försiktig, av samma anledning.

/Erik
Användarvisningsbild
Ghost
Avstängd
 
Inlägg: 3692
Blev medlem: 04 jun 2004, 21:13

Inläggav Vallittu 06 aug 2007, 10:34

tack för tipset. skall kolla på det.
Vallittu
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 31 jul 2007, 16:36
Ort: Vårgårda

Re: Tyco Computer Racing

Inläggav DJNoel 11 dec 2008, 21:37

min bann var med så så öppna och kolla i den det var veck en liten sak så ska se om det går att lödda i hop igen imorgon men sen ska det köras ps köpte bannan nyglen har fixat jätte mycket ny saker
DJNoel
Kurvvakt
 
Inlägg: 37
Blev medlem: 09 sep 2008, 17:26

Re: Tyco Computer Racing

Inläggav DJNoel 12 dec 2008, 23:12

nu funkar allt perfekt jag slipade alla saker jag köpte på tradera 1 st tyco nigel world champion 18.3 m och en tyco computer racing 5000. 5 m ungefär jag kan ett litet trick's ta lent sand paper och när du har slipat allt så ta en trasa eller nåt annat med pute lite vatten på sen låt det torka nån timme sen kör !!!
DJNoel
Kurvvakt
 
Inlägg: 37
Blev medlem: 09 sep 2008, 17:26


Återgå till Småskaliga bilbanor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst