Min nya bil

Här diskuteras allt som har att göra med bilbaneracing på plast och träbanor med skalenliga bilar. Scalextric, Ninco, Slot.it, FLY m.fl.

Re: Min nya bil

Inläggav Morbidelli 14 dec 2017, 15:19

Inför premiären på min bana som sker på lördag så kändes sig både jag och min kompis oss tvungna att köpa nya bilar, det blev varsin Fly Lister Storm Le Mans 1995, min är tyvärr den svarta utan bakvinge(letar med ljus och lycka efter ett ställe man kan hitta en på), den blå är grymt snygg . Inline front är placeringen på motorn.


Lite "kul" fakta, när jag tog bort magneten på min så upptäckte jag att den var ordentligt inoljad både här och där med någon kolsvart sörja som hade en skrämmande kraftig doft av billigt doftljus. Jag var smutsigare om händerna efter det än när jag bytte bromsar på min riktiga bil senast.

På tal om inget annat, såg att Jula sålde en långtradare i skala 1/32 för 69:- Ska kolla in den i helgen, kan vara ett trevligt inslag bredvid banan. https://www.jula.se/catalog/fritid/fritidsaktiviteter/sommaraktiviteter/lek-hopp-och-klatterredskap/langtradare-002641/

[url]Bild[/url]
Morbidelli
Depåman
 
Inlägg: 109
Blev medlem: 01 mar 2017, 12:29
Ort: Motala

Re: Min nya bil

Inläggav Pucko Camaro 69 14 dec 2017, 17:22

Av de två M3 E30 BMW så har jag inte viktat upp någon av dem och tror inte jag har viktat någon av de andra 7 heller.
Har bytt till mässings pinong och slot.it alt NSR inline drev. Där fjädern gått åt håvetet har satt ett mässingsrör på axeln. Lödda, slipa och superlim så siter de bra, men låter som en dålig SCX bil. Inget som stör mig då bilarna är roliga att köra med och går bra.
Har även borrat upp hålen fram och satt dit spacers och metall axeltap för att framhjuen ska vara stela och inte åka upp och ner när an kör.
Älskling! Vi får flytta på bröllopet. Höljes är en vecka senare i år.
Då får du välja mig eller Höljes... Okej
Användarvisningsbild
Pucko Camaro 69
Kartläsare
 
Inlägg: 799
Blev medlem: 04 jan 2008, 15:58
Ort: Ystad
Klubb: min egen....

Re: Min nya bil

Inläggav GranTurismo 17 dec 2017, 17:51

Lite mer gott och blandat.

Först en ny Audi Quattro från Teamslot i läckra Rothmans-färger. Teamslot blir bara bättre och bättre efter varje ny release tycker jag. Bra lackjobb, fina detaljer och gick riktigt bra direkt ur lådan. Motorn har stark magnetkraft och däcken är väldigt greppiga så att den går som tåget är inte konstigt precis.

P1180007.JPG
P1180007.JPG (2.78 MB) Visad 261 gånger

Apropå detaljer. Notera den utsökta antennen på taket. Till skillnad från de vanliga plastsprötena andra bilar är denna i metall och fjädrande vid fästet. Återstår att se om den klarar en rullning eller två.

En annan liten bil som ramlade in häromdan var denna Seat Ibiza Bimotor från SCX. Denna har jag varit efter ett bra tag och är väldigt svår att få tag i denna blå färg. Det finns en röd och silver också (samma som i filmen nedan) men jag tycker denna är snyggare.

P1180045.JPG
P1180045.JPG (2.64 MB) Visad 262 gånger

Detta är en modell som bara sålts på spanska marknaden av SCX och som sagt endast utgiven i två varianter. Synd, för det är en riktigt lyckad modell väl trogen originalet. Fyrhjulsdriven och underhållande att köra efter det vanliga småpillet med SCX-bilar. Ibiza Bimotor är förresten en intressant modell i sig. Det var en prototyp tänkt till Grupp B som stöd klar precis till dess att klassen lades ner. Den tävlade dock i inhemska spanska rallyn under några år. Som namnet antyder hade den alltså två synkroniserade 1.5 liters motorer, en fram och en bak!

Instagram: @granturismo_slotcars
Användarvisningsbild
GranTurismo
Slotracer
 
Inlägg: 1604
Blev medlem: 27 feb 2007, 15:10
Ort: Örebro

Föregående

Återgå till Bilbana & allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster